Red star

Metoda

airplain

NTC metoda za učenje engleskog

Online engleski je prva škola ovog tipa na našim prostorima i od samog početka radimo na unapređenju online nastave kako sa odraslima tako i sa decom.

Današnjoj deci je teško održati pažnju, pogotovo u onlajn nastavi i zato kod nas časovi traju 30 minuta za mlađu, i 45 minuta za stariju decu. Tokom jednog časa se smenjuje više razičitih aktivnosti, bilo da je u pitanju igrica, video materijal, tekst, učenje reči ili zagonetka. Profesori umeju da prepoznaju kada je detetu nešto previše teško ili lako i na osnovu toga prilagođavaju tempo rada. Naš cilj nije da pređemo što više lekcije nego da vaše dete zaista nauči engleski jezik. Ukoliko ocenimo da je potrebno, vraćamo se na odrađene lekcije i ponavljamo naučeno sa prethodnih časova. Stimulišemo dete da što više koristi jezik, pravilno se izražava na engleskom jeziku i aktivno učestvuje u nastavi. Često ćete ga čuti da posle časa pevuši neku pesmicu ili vam se obrati na engleskom. Time im gradimo samopouzdanje i oslobađaju se u govoru.

Trudimo se da deca zavole engleski uz nas i fokusiramo se na one aktivnosti koje ga raduju i okupiraju mu pažnju. Upravo u tome nam pamaže primena NTC metode za učenje engleskog jezika kod dece.

Kada uspostavimo odnos poverenja sa detetom svaka teška lekcija je odjednom laka i napredak dolazi sponatano kroz stimulativne igrice.

– Irina Stanarević,
master prof. engleskog jezika
Box quotes decoration

Želimo da dečici obezbedimo učenje kroz koje nesvesno upijaju znanje i da kroz časove engleskog jezika razvijaju i druge veštine.

– Ljubica Krstić,
master prof. engleskog jezika
Box quotes decoration

Šta je NTC metoda?

NTC je sistem učenja kroz igru koji se sprovodi u 17 evropskih država, a akreditovan je od strane našeg Ministarstva obrazovanja. Nastao je na osnovu najnovijih saznanja o razvoju mozga kod dece.

Cilj NTC programa je da stvori stimulativno okruženje koje će detetu omogućiti da uči kroz igru. Ovaj sistem pomaže razvoju funkcionalnog znanja i sposobnosti povezivanja, čime se deca uče da razmišljaju i povezuju pojmove, a ne da uče napamet.

Roditeljima savetujemo da neke od ovih igrica rade sa decom u slobodno vreme, budući da one neće detetu samo pomoći da bolje usvoje engleski jezik nego će uticati i na to da kasnije lakše pristupe reševanju problema i učenju gradiva u školi.

Priroritet svake države je da razvija funkcionalno znanje i da učimo decu da povezuju informacije koje su naučili, jer od toga zavisi i njihova budućnost.

Jedini motiv za dete je igra.

– Dr Ranko Rajović Box quotes decoration